1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Featured Blog Posts

Ferron de Wit in de krant Flevopost

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

Geplaatst op woensdag 3 december 2014 09:29

Lelystad - De 12-jarige Ferron de Wit uit Lelystad schittert als 'Friedrich' in de musical Sound of Music. Als kleuter was hij al bezig met toneel.

Ferrons slaapkamer werd omgetoverd tot spookhuis en het liefst speelde hij de hele dag met zijn verkleedkleren. Toen had hij nooit durven dromen dat hij als tiener in verschillende topmusicals zou spelen. ‘Ik speel Friedrich, de oudste van de jongetjes. Ik ben brutaal en een beetje een meeloper’, zegt hij enthousiast. ‘De musical gaat over een oppas die wordt weggepest door de kinderen. Haar opvolgster is Maria. Ze komt uit een klooster en wij vinden haar allemaal heel aardig. Het verhaal is spannend en gaat ook over liefde. Het is super leuk!’

 

Op 29 april in de Agora

Omdat kinderen niet iedere avond op de planken mogen staan, zijn er zes groepjes met jonge musicaltalenten die ieder in een bepaalde regio spelen. Ferron speelt in de regio Noord. Deze week treedt hij op in Zwolle en hij speelt onder andere in Hoogeveen, Stadskanaal, Drachten, Hoorn, Alkmaar en Amsterdam. Op 29 april staat hij op de planken in de Agora in Lelystad.

 

Hoge noot zingen

‘Ik heb best een grote rol’, zegt hij. ‘De liedjes die wij zingen zijn vrolijk en klassiek. Een keer zing ik een heel hoge noot. Tijdens de try-outs was ik daar wel een beetje zenuwachtig voor. Inmiddels heb ik het goed onder de knie’, lacht hij.

 IMG 1131 Medium

Veel repeteren

De scholier repeteert veel. Iedere zaterdag onder begeleiding en doordeweeks gewoon thuis. Hij zit in de eerste klas van het Arte College in Almere voor dans, zang en theater. Hij droomt ervan om later musicalster worden. ‘Het toffe is dat ik nu al vaak met mijn grote voorbeelden op het podium sta. Het is heel leuk om met hen samen te werken en ik leer er veel van'.

 

Stem in nieuwe Disney-film

Ferron speelde de afgelopen jaren in Schrek, Ciske de Rat, Waanzinnig gedroomd, Hans en Grietje en Het Grote Geluk. Binnenkort spreekt hij de stem in van een personage voor een nieuwe Disneyfilm. Het is hard werken, maar Ferron heeft het er voor over. Beter gezegd, hij stort zich volledig op zijn carrière.

‘Het mooiste van de hele voorstelling is het eindapplaus. Daar word ik heel blij en gelukkig van.’

 

 Tekst: Corinne Groenenberg

 

 IMG-20141202-WA0000    

 

 

Share

Reptitie Ciske de Rat

Wie is online

12 Leden
43 Gasten

Premiere Het grote Geluk

Musical Shrek Nederland

De Kwis - Vara!

Radio Lelystad

Videoclip Jaren '90

VPRO - Antikerst

Youtube #Tim & #Feronimo