1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pers presentatie Shrek de Musical

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

5De groene loper ligt uit voor de Dutch studio's in Amsterdam, vandaag presenteert de cast van de musical Shrek zich aan de pers. Iedereen kent deze groene Oger al door de film die in 2001 voor het eerst door Dreamworks werd uitgebracht. Albert Verlinde entertainment is ontroerd door dit prachtige verhaal en brengt het tot leven in een hilarische, spectaculaire en soms vertederende musical.

Na een mondelinge presentatie van Albert Verlinde en Eddy Habbema (regisseur) krijgt de pers een drietal Fiona's te zien. Fiona groeit in de musical op van klein meisje tot volwassen vrouw. Teenage Fiona wordt gespeeld door Vajen van den Bosch (bekend van The Voice Kids) en de volwassen Fiona door Kim Lian van der Meij. Fiona groeit in de show van liefaardige tiener naar een meisje wat niet zo maar met zich laat sollen.

William Spaaij die de rol van Shrek op zich zal nemen verwoord mooi dat schoonheid niet alleen van buiten zit, maar ook van binnen. Shrek heeft door zijn reputatie als Oger de neiging om boosaardig over te komen, maar diep in hem zit eigenlijk een heel lief karakter. Ook de Ezel ziet dit en probeert Shrek te koppelen aan de prachtige prinses Fiona, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Heer Farquaad, gespeeld door uber komediant Paul Groot, goot roeit in het eten. Zijn trouwpak ligt al klaar, maar of hij ook daadwerkelijk met Fiona trouwt. De show in een jasje van het gehele sprookjesbos met daarin Pinokkio, Roodkapje en nog veel meer karakters zorgt dat het een show wordt voor jong en oud met een prachtige boodschap vol humor en liefde.

Shrek staat de eerste maanden in het RAI Theater in Amsterdam. Waar 1700 stoelen klaar staan om het publiek te ontvangen. Met daarbij een nieuw systeem voor de aankoop van kaartjes. Albert Verlinde was klaar met de verkoop van kaarten voor een te goedkope prijs. Hij vindt dit niet eerlijk tegenover een prachtige productie die niet niks kost. Des te eerder je boekt, des te goedkoper de kaarten zijn. Dus niet lang wachten op een aanbieding of mee doen met een supermarkt actie, maar op tijd boeken is verzekerd zijn van een goede plek en een mooie prijs.

Op www.shrekdemusical.nl kun je alle informatie terug vinden over de musical.6

Rolverdeling:

Shrek - William Spaaij

Prinses Fiona - Kim-Lian van der Meij

Ezel - Rogier Komproe

Heer Farquaad - Paul Groot

Draak (stem) - Berget Lewis

Kindacteurs

Tiener Fiona - Vajèn van den Bosch

Kleine Fiona - Rania Chenni, Lorenza Kok, Mylène Waalewijn, Belle Zimmerman

Kleine Shrek - Ferron de Wit , Omar Ali-Dib, Rory Mijnen,

 

Foto's: Peggy de Haan

Tekst en interviews: Marloes Romeijn

.

Share