1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

101 Dalmatier

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

 101 dalmatiers4

Jong geleerd is oud gedaan. Een dooddoener van jewelste maar toch wel heel erg van toepassing op het NJMT, dat zich ten doel stelt theaterlessen in de breedste zin van het woord aan te bieden aan jongeren van 4 - 18 jaar én theaterklassen en bootcamps voor volwassenen vanaf 18 jaar. Een hele uitgebreide range aan leeftijden en disciplines, wat heel duidelijk is terug te zien in de voorstellingen die gedurende het jaar worden uitgevoerd.

Afgelopen weekend, op zaterdag 21 mei, presenteerde NJMT een "golden oldie": Honderd en één Dalmatiërs. Deze productie met script en liedteksten van Maarten Vonder en muziek van Clous van Mechelen werd al in 2000-2002 uitgevoerd door (toen nog) Jeugd Musical Amsterdam. Een éénmalige herneming dus afgelopen weekend met een geheel nieuwe lichting van 45 spelers.

Een combinatie van hele jonge ‘puppies’, die voor het eerst meededen in een grote productie, en oudere NJMT’ers, waarvan velen al aan meedere grote producties hebben meegedaan zoals Kruistocht in Spijkerbroek, Oorlogswinter en De Tovenaar van Oz. Bijzonder daarbij was dat de oudere spelers de jonge kinderen begeleidden, zowel op als achter het podium. Ook wat oudere leden van NJMT die niet meededen aan de voorstelling waren ingezet om de jonkies te begeleiden. Zo ontstond een voorstelling van, voor en door NJMT’ers, waarbij het plezier en de ervaring voorop stond, al ging dat niet ten koste van de kwaliteit van de show. Rogier van de Weerd speelde als enige van de originele cast mee en pakte de rol die hij destijds ook speelde, Kolonel Buldog, moeiteloos weer op.

In Honderd en één Dalmatiërs zien de honden Pongo (Tim Maier) en Pepita (Wera Misset) hun talrijke kroost weggevoerd worden door de gemene handlangers van Gruella du Vel (Aavinaash Kaur), die haar zinnen heeft gezet op kleren van het mooie, zwartgevlekte hondenbont. Via de blaflijn, een soort boodschappendienst voor honden, gaan zij op zoek naar hun puppy’s. Zij worden geholpen door Kolonel Buldog en zijn adjudant, de siamese kat Tibs (Djune van Leeuwen). Na een opwindende achtervolging moeten Gruella, haar assistant Alfonso (Ferron de Wit) en de boeven Boris (Sven van Gijlswijk) en Jasper (Jari Vegting) in het stof bijten, waarna de aanzienlijke hondenschare een plaatsje vindt bij Anita (Rosalie Eppink) en Rodger (Nick van der Jagt), de pasgetrouwde baasjes van Pepita en Pongo, en hun twee huishoudsters (Esmee Baerts en Linda van Beest).

Een heerlijke familievoorstelling onder leiding van Menno Leemhuis en Lidwien Meeus waarbij de hoofdrollen natuurlijk weggelegd waren voor de puppies met namen als Propje, Polleke, Prikkie, Poppetje, Piepertje, Pinkie en Pukkie. Het was met twee geslaagde voorstellingen een lange dag voor deze jonge puppies, maar met de hulp en ondersteuning van de ouderen sloegen zij zich er uitstekend doorheen en zorgden zij met het plezier dat ze uitstraalden ook voor plezier in de zaal. Ongetwijfeld gaan we velen van hen nog terugzien in toekomstige producties van NJMT

 

Website : Musicalnieuws.nl

Verslag & Foto's : Dennis Phillipi

 

Share